“Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat we denken.”

- Boeddha -

Over Fyke

Ik ben Fyke van Amerongen

Inmiddels al meer dan 20 jaar coach. Met heel veel plezier. Ook ik heb keuzes gemaakt in mijn loopbaan. Soms bewust. Soms onbewust. Soms rationeel. Soms op gevoel.

Wanneer ik ‘door mijn oogharen' terugkijk op mijn loopbaan, weet ik nog precies de momenten die belangrijk waren voor het verloop ervan.

Na mijn middelbare school wist ik wat mijn vader deed, wat mijn moeder deed, maar het begrip ‘werk' was ver weg. En een studie dus ook. 'Iets' met talen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Die keuze klopte, zo ongeveer, maar tijdens mijn opleiding heb ik deze keuze verfijnd tot de afstudeerrichting Communicatie. Met dit diploma op zak, verzorgde ik in mijn eerste echte baan bij een Cultureel Organisatie Bureau de publiciteit voor een festival voor oude muziek. Mijn interesse voor cultuur was geboren. 

Ik ging weer terug naar school, om precies te zijn koos ik voor de opleiding Culturele Bedrijfsvoering aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en verdiepte mij in de inspirerende en boeiende wereld van de kunsten. 

Ik streek neer in Flevoland, de Noordoostpolder. Niet zozeer een loopbaankeuze, maar zoals dat gaat met keuzes in het leven, wél één met een grote invloed op de 'volgende stap'. Vanuit de culturele sector, wilde ik als intercedent bij een uitzendbureau, wat zakelijker worden. 
In het zakelijk contact met bedrijven enorm leerzaam, in het contact met de uitzendkrachten werd mijn volgende liefde me duidelijk: de mens in beweging en ontwikkeling. De start van mijn loopbaan als coach. 

Inmiddels heb ik diverse opleidingen binnen het vakgebied van coaching gevolgd. Ik ben loopbaancoach, beeldend coach, teamcoach en systemisch coach. 

En als ik die 'blik door mijn oogharen' weer even terugpak, weet ik dat al die ogenschijnlijk losstaande keuzes mij uiteindelijk brengen waar ik wil zijn. En dat ik deze keuzes, bewust of onbewust, rationeel of op gevoel, blijf maken. Omdat ik wil leren, iets wil betekenen. Met de goede gedachten, want we worden wat we denken.